Vuurwerk tijdens de raadsvergadering

Donderdagavond werd er in het gemeentehuis tijdens de raadsvergadering besproken of er wel of niet een verbod op vuurwerk zou komen. Er waren een aantal baldadige tegenstanders niet met de beslissing eens. De uiting van hun protest was het afsteken van een grote partij vuurwerk. Deze werden naar de raadsleden en de burgemeester gegooid, die sinds oktober in de vernieuwde raadszaal zaten.

Hierbij vielen meerdere slachtoffers met verschillende soorten verwondingen. Het toeval wilde dat er ruim dertig EHBO’ers zich hadden verzameld in de bibliotheek. Deze werden ook direct gealarmeerd en doorgestuurd naar het gemeentehuis. Daar troffen zij bij binnenkomst al de eerste slachtoffers aan.

Boven in de raadszaal waren de meeste gewonden. Brandwonden, hartproblemen, breuken, ontwrichtingen, flauwtes, sneeën, afgescheurde hand, verzwikte enkels, verdraaide nek en gehoor problemen. De EHBO’ers kwamen met grote getalen en materialen de raadzaal in. Er werd direct door de EHBO coördinator triage gehouden zodat de slachtoffers die er het slechts aan toe waren als eerste geholpen werden. De EHBO’ers gingen direct met de slachtoffers aan de gang.

In een gang naar de kantoren werd een gewondennest geïnstalleerd waar de slachtoffers behandeld werden. Er waren meerdere ambulances nodig om de zwaar gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. De overige slachtoffers konden na behandeling later die avond naar huis.

Dit was in het kort het scenario dat gespeeld werd in de raadzaal van het gemeentehuis. Wij van de organisatie willen alle mensen, die op welke manier dan ook geholpen hebben. hartelijk danken voor hun inzet. Zonder hun was het niet mogelijk om deze oefening op poten te zetten.

Tijdens deze oefening hebben we even stil gestaan bij het overlijden van een geweldige man die zijn hart verpand had aan EHBO Stede Broec. Op zijn rouwkaart stond:

Liever geen bloemen, maar een donatie voor EHBO Stede Broec.

Wij als vereniging hebben besloten dat onze GROTE oefening voortaan de Piet Groot oefening zal heten.

Vergelijkbare berichten