Opleidingen

Basis Cursus EHBO

Elk jaar organiseren we diverse EHBO cursussen. Meld je vrijblijvend aan voor een EHBO Oranje Kruis cursus zodra er voldoende aanmeldingen zijn informeren wij u over de datums en kunt u ja of nee zeggen tegen de opleiding. Standaard starten wij medio september een basiscursus op dinsdagavond.
De kosten van deze cursus zijn € 225,-.

Reanimatie AED Cursus

Elk jaar organiseren we diverse cursussen zowel de basis cursus Reanimatie/AED.
Als de herhalings- cursus Reanimatie/AED.
De basis cursus is één keer een dagdeel van 3 uur gemiddeld.
De herhalingscursus duurt 2 uur gemiddeld en dient 1 x per jaar worden gevolgd.


Vergoeding zorgverzekeraar

Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg steeds belangrijker vinden, zijn er meerdere zorgverzekeraars die een EHBO- of reanimatiecursus vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. ZorgWijzer heeft een overzicht gemaakt met alle vergoedingen die mogelijk zijn voor een EHBO- of reanimatie cursus vanuit de zorgverzekering. De pagina kunt u bekijken op: www.zorgwijzer.nl. Dit overzicht wordt ieder jaar bijgewerkt, zodat de vergoedingen, premies en voorwaarden altijd actueel zijn.


Begeleiding

De EHBO Stede Broec heeft het voorrecht te mogen werken met Oranje Kruis instructeurs en lotussen.
De lessen worden gegeven door de instructeurs:

  • Ebooyka Doodeman
  • Mirjam Sentveld
  • Thomas Kruijt

Elke les wordt bijgewoond door één van de lotussen:

  • Jana Broers
  • Marijke Visser
  • Angelique Moolevliet ( opleidingen@ehbo-stedebroec.nl )
  • Ellen Verhoef

Behoud EHBO diploma , Presentielijst :

Wij houden bij welke competenties door jullie behaald zijn. Daarvoor is het echter wel belangrijk de presentielijst op de lesavond zelf in te vullen. Als je deze presentielijst niet invult, worden de behaalde competenties niet verwerkt en kunnen er misverstanden ontstaan bij de verlenging van de diploma’s.

Herhalingslessen ergens anders gevolgd? Als je herhalingslessen/trainingen bij een andere vereniging of via je werk of opleiding volgt. Zorg dan dat de Oranje Kruis instructeur jouw een schrijven geeft met de competentie punten welke je gevolgd hebt. Laat dit schrijven ondertekenen met Naam en diplomanummer. Stuur dit op of in of geef het af aan het secretariaat van ons. via secretariaat@ehbo-stedebroec.nl


Behalen van competenties

Om de kwaliteit van het Diploma Eerste Hulp te kunnen waarborgen is een aantal vaardigheden ofwel competenties opgesteld, waarmee de cursist leert op welke wijze de hulp optimaal en adequaat wordt verleend.

Na het behalen van een Diploma Eerste Hulp worden de competenties tijdens herhalingslessen opnieuw getoetst en verdiept.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het volgen van de lessen, wij faciliteren de lessen en zorgen dat je je competentiepunten kan behalen.

Voor behoud dien je elk onderwerp te volgen en de aparte reanimatie training.