Alle leden met een geldig EHBO-diploma mogen posten

Je kunt natuurlijk met je EHBO-diploma zitten wachten tot er wat gebeurt, maar je kunt je opgedane kennis ook in de praktijk brengen door poster te zijn of te worden bij diverse evenementen.

Kennis verslapt heel snel als je er niets mee doet. Bedenk zelf maar hoe ver je kennis ‘weggezakt’ is na de zomerstop. Voor de nodige praktijkervaring en het behouden van je kennis is het posten bij evenementen dus zeer nuttig en ook altijd heel gezellig!

De invulling van de evenementen, aanvraag van EHBO en het contact met de posters wordt verzorgd door Nora Waterman – Glazer  evenementen@ehbo-stedebroec.nl.

Wat is daar voor nodig?

Een portie GBV (Gezond Boeren Verstand), kennis van de Eerste Hulp, een enthousiaste instelling en waar nodig de extra kennis van EHBD.

Gedrag

Je bent als poster het visitekaartje van de vereniging. Je straalt een bepaalde professionaliteit uit en je bent assertief in benadering van personen en de behandeling van slachtoffers. De ervaring leert dat we daardoor steeds weer worden gevraagd om posters te verzorgen. Hierbij handhaven we uiteraard wel bepaalde richtlijnen:

• Tijdens je dienst en vlak voor die tijd drink je geen alcohol.
  • Je blijft beleefd en antwoordt adequaat op vragen.
  • Klachten neem je door met de EHBO-coördinator van die dag of met de evenementen- coördinator Nora Waterman – Glazer.
  • Op verzoek kun je je diploma of ID-badge tonen. (met name de beveiliging van grote evenementen wil hier nog wel eens om vragen ter controle)

Vergoeding

In en rondom Stede Broec worden steeds meer en grotere evenementen georganiseerd. Dat betekent steeds vaker dat er gediplomeerde EHBO-ers ingezet moeten worden. BHV-ers worden hier niet onder gerekend. De organisaties betalen voor onze EHBO inzet. Een gedeelte van deze inkomsten wordt aan de poster vergoed. Ieder uur dat een EHBO-lid van ons post levert het lid een vergoeding van € 2,00 per uur op. Dit geld wordt in mindering gebracht op je lesgeld van het eerstvolgende jaar. Het bedrag dat je méér gepost hebt dan het bedrag van je lesgeld, wordt op je rekening overgemaakt. Mensen waarvan de rekening door de werkgever, vereniging of ziektekostenverzekering wordt betaald, kunnen twee facturen krijgen, maar dienen dit jaarlijks aan te geven bij de penningmeester.

Voordelen voor posters:

1. Door het posten kun je niet alleen je lidmaatschap terugverdienen, maar ook extra geld verdienen terwijl je leuke evenementen meemaakt, ervaring opdoet en achter de schermen kunt kijken.
  2. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen en benadrukken. De opleidingen, nieuw materiaal, alles kost geld. Van de subsidie alléén kunnen we geen extra dingen doen. De evenementen daarentegen houden de verenigingskas financieel gezond.
  3. Als actieve poster ondervind je voordeel bij extra cursussen. Als je post heb je als eerste inschrijfrecht op deze cursussen.

Evenementenlijn

Het bestuur van de EHBO Vereniging Stede Broec heeft een mobiele telefoon aangeschaft. Deze telefoon wordt tijdens evenementen gebruikt, dit nummer kan je gebruiken als je onverhoopt te laat gaat komen. Ook krijgen onze opdrachtgevers / organisatoren dit telefoonnummer. Zo worden de lijnen binnen de vereniging en naar de vereniging korter en duidelijker.

Het is wel een prepaid telefoon dus er hangt geen duur abonnement aan. Dus voor de leden die gaan posten en onverwachts een probleem hebben: 06 2975 0439

Mocht je tijdens evenementen gevraagd worden naar info. Geef dit nummer of de website www.ehbo-stedebroec.nl door. Voor de organisatoren / opdrachtgevers is het dus eenvoudiger om tijdens het evenement contact op te nemen.

Als voorbeeld neem ik de kermis van Wervershoof. Wij zitten daar in het gebouw van de brandweer, maar zeer regelmatig lopen we over de kermis heen. Nu hangt er een telefoon nummer van een poster aan de deur. Vanaf nu hangt er een nummer van de vereniging zelf.

Vrijwilligersverzekering

Als poster ben je tijdens je activiteiten verzekerd tijdens een evenement. De gemeente Stede Broec heeft een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers, die in Stede Broec werkzaam of bij een Stede Broecse vereniging aangesloten zijn. Mocht je op persoonlijke naam posten voor een vereniging die niet in Stede Broec gevestigd is, dan is het belangrijk na te gaan of deze vereniging zelf verzekerd is.

2DO = download schadeformulier document ontbreekt

Schadeformulier Downloaden